23948sdkhjf

Eurobattery Minerals förvärvar gruva i Finland

Eurobattery Minerals, som har sitt huvudkontor i Stockholm, har tecknat ett investerings- och aktieägaravtal om att förvärva 100 procent av Hautalampi nickel-kobolt-koppar-projektet, Hautalampi-projektet, i östra Finland.

Förvärvet är ytterligare ett steg för Eurobattery Minerals mot att bygga ett högkvalitativt prospekterings- och produktionsföretag, med flera projekt i olika utvecklingsstadier i hela Europa.

Mineralfyndigheten i Finland innehåller nickel- och kobolt-sulfidmineraler och kopparsulfidmineraler med biprodukter av guld- och silver. Bearbetningsmetoder har undersökts och koncentrationer med högt värde har producerats.

Detta förvärv är en viktig milstolpe för Eurobattery Minerals eftersom det accelererar vår affärsstrategi och förkortar tiden till produktion. Som grund för batteriets värdekedja är vi skyldiga att tillhandahålla etiskt producerade och spårbara batterimineraler från Europa, som är kritiska för den snabbt växande elfordonsindustrin, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Det sammanlagda vederlaget för förvärvet uppgår totalt till 6,05 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 68,4 miljoner svenska kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079