23948sdkhjf

Smart verktyg minskar produktionsförluster

En av de viktigaste faktorerna för en lönsam och effektiv produktion är att ha koll på företagets förluster. Flow Process Sweden AB, ett startup-företag i Science Park Skövde, har skapat verktyget FP Analyzer för att hjälpa små och medelstora företag.

FP Analyzer är en molntjänst med tillhörande app som ska göra det enklare och mer kostnadseffektivt att komma igång, samt ge möjlighet att mäta och göra rätt från början.

– Om man inte vet vad som ska förbättras så är det svårt att åtgärda problemet, säger Carl-Magnus Täng, vd för Flow Process Sweden.

Tillsammans har de fyra medarbetarna på Flow Process Sweden över 60 års erfarenhet av bland annat produktionsteknik, produktionsuppföljning och systematiskt förbättringsarbete från både små och medelstora tillverkande företag, samt fordonsindustrin. De har själva sett vikten av att följa upp störningar i produktionen.

– Det är ekonomiskt att inte behöva omarbeta och kassera så mycket, det är egentligen den största vinsten ett företag kan göra. Det finns så stor förbättringspotential i små och medelstora företag genom att jobba smartare istället för hårdare, säger Carl-Magnus Täng.

För att kunna följa upp produktionen och göra förbättringsarbeten behöver man kunna mäta på ett smidigt sätt, och Flow Process Sweden vill hjälpa företagen att förstå processen och uppnå flöden.

– Det finns andra verktyg på marknaden för att följa upp och lokalisera när det blir produktionsstopp i kedjan, men de är för dyra för ett mindre företag. Utan ett bra verktyg är det svårt att se var de största förlusterna uppkommer, säger Carl-Magnus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109