23948sdkhjf

Gruvtrucken med högsta lastkapaciteten förbättras

Epirocs Minetruck MT65 har enligt bolaget hållit positionen som gruvtrucken med världens högsta nyttolastkapacitet sedan lanseringen 2016. Nu har bolaget förbättrat modellen. 

Den nya motorn uppfyller Tier 4 Final / Stage 5-kraven och är certifierad för att uppfylla de nordamerikanska standarderna CANMET (Kanada) och MSHA (USA). NOx har reducerats med 45% och dieselpartikelmängden har sänkts med 80% jämfört med en Tier 2-motor.

Lägre utsläpp förbättrar arbetsmiljön och minskar behovet av ventilation, vilket i sin tur leder till lägre driftskostnader och en mindre miljöpåverkan.

Nu finns möjlighet att byta mellan standard- och Ejector-dumpboxar efter behov. 

– Vi håller en ständig dialog med våra kunder runt om i världen för att få feedback från fältet. De här uppdateringarna är det direkta resultatet av denna feedback, säger Daniel Sandström, global produktchef i undergrundsavdelningen på Epiroc.

En ytterligare skärm för lastvägning kan placeras i hyttfönstret så att lastoperatören kan se till att trucken är fullt lastad varje gång. Detta hjälper inte bara att maximera nyttolasten utan också minimera risken för överfyllning / överbelastning.

Denna information kan också övervakas genom Epirocs telematiksystem Certiq. Certiq övervakar och registrerar viktig maskininformation, vilket hjälper till att både förbättra produktiviteten och minska onödigt slitage.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125