23948sdkhjf

Här levererar brukets vd munskydd till kommunen

Smurfit Kappa ger 10 000 munskydd till Piteå kommun. 

Förra veckan rullade Per Swärd, vd på Smurfit Kappa, tillsammans med ett antal medarbetare, fram till entrén på stadshuset för att personligen lämna över de 10 000 munskydd som företaget donerat till Piteå kommun.

En delegation bestående av kommunalrådet Helena Stenberg, kommunchefen Ylva Sundkvist samt politiker och tjänstemän från Socialtjänsten tog emot med öppna armar.

– Det är fantastiskt, säger Helena Stenberg. Det här är en stor gåva på så många sätt. Det handlar om liv och hälsa och coronaviruset påverkar hela vårt samhälle. Genom att Smurfit Kappa hjälper oss så kommer vi nu hjälpa andra när vi under en period kommer att ha ett något minskat behov av munskydd.

Per Swärd tog kontakt med Ylva Sundkvist redan i ett tidigt skede för att fråga om och hur Smurfit Kappa skulle kunna hjälpa till. Man kom snabbt fram till att det handlade om skyddsutrustning. Strax därefter gick Smurfit Kappa koncernen ut med en förfrågan om det fanns behov av att skyddsutrustning.
– Vi bokade 10 000 munskydd på stående fot, säger Per och berättar att inköpsavdelningen har gjort en stor insats och fått fixa och trixa för att lösa det här på så pass kort tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093