23948sdkhjf

Zinkgruvans underhållsstopp gick enligt planerna

Hallå där Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining.

Ni hade ett planerat underhållsstopp i anrikningsverket förra veckan - hur gick det?

- Beslutet att genomföra det planerade underhållsstoppet trots coronatider togs eftersom vi ansåg att underhållet är kritiskt för medarbetarnas säkerhet och för att kunna upprätthålla produktionen. Det är alltid bättre att sköta underhållet på ett planerat och organiserat sätt. Beslutet baserades även på företagets egen riskanalys och i enlighet med de rekommendationer som kommer från myndigheterna.

En rad en rad säkerhetsåtgärder hade tagits fram. Bland annat genomfördes samordningsmötena i en hall där alla uppmanades hålla avstånd till varandra och sittdelen i personalrestaurangen stängdes.

Det fick endast vara ett begränsat antal personer i fika- och lunchrum samtidigt. Omklädnings-och duschtider för entreprenörer schemalades och de fick tillgång till separata toaletter och tvättmöjligheter.

Endast de som arbetade med underhållsstoppet fick vistas i anrikningsverket.

Kunde ni utföra allt ni planerat trots att ni gjort så många försiktighetsåtgärder för att förhindra spridning av coronavirus?

 - Det planerade underhållsstoppet gick som planerat.

Har Zinkgruvan Mining påverkats av coronaviruset på andra sätt?

- Nej, inte annat än att vi har vidtagit en rad försiktighetsåtgärder för att undvika smitta och förstås en höjd beredskap att skapa möjlighet till större intern flexibilitet om många skulle bli sjukskrivna på en och samma gång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078