23948sdkhjf

Intäkterna ökar för Minesto

Minesto, teknikutvecklaren inom marin energi, redovisar intäkter på 11,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 att jämfört med 9,1 föregående år. Trots tuffa tiden har bolaget fortsatt fokus på att leverera planerade projekt.

Minesto konstaterar i sin kvartalsrapport att den globala utmaningen med Covid-19 kommer att påverka bolagets organisation och projekt, men att de trots detta har fullt fokus på att leverera uppsatta mål.

- Vi ar­betar nära alla våra partners och leverantörer för att stödja dem för att upprätthålla produktiviteten. Hittills har vi kunnat hantera påverkan på leveranser och verksamhet och planerar fortfarande för installation i Vestmannasund, Färöarna under det andra kvartalet i år, säger vd Martin Edlund.

Intäkterna under kvartalet utgjordes i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning.

-Det negativa resultatet är till stor del hänförligt till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen och inkluderar bland annat personalkostnader, hyror och tjänster, skriver Minesto.

Periodens kassaflöde uppgick till 81,5 miljoner kronor (34,4). De likvida medlen uppgick på balansdagen till 136 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063