23948sdkhjf

Bra kvartal men tuff framtid väntar Epiroc

Verkstadsbolaget Epiroc, som knoppades av från Atlas Copco sommaren 2018 visar ett starkare resultat än väntat i det första kvartalet.  

 - I coronatider är det prioriterat att att säkerställa kontinuitet i verksamheten och bistå våra kunder med reservdelar, bergborr­verktyg och andra nödvändiga produkter för att de ska kunna hålla sin verksamhet igång, säger Helena Hedblom, vd och koncernchef för Epiroc.

Den mesta påverkan kom i slutet av kvartalet varvid den finansiella påverkan under det första kvartalet är begränsad för bolaget.

-Vi räknar med att efterfrågan, både på utrustning och för eftermarknad, kommer att bli lägre och att effekterna av pandemin kommer att ha en väsentlig negativ påverkan på intäkter och vinst under det andra kvartalet.

Bolaget redovisar ett justerat rörelseresultat på 1.911 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 1.866 miljoner kronor.

Intäkterna minskade 7 procent till 9 134 miljoner kronor jämfört med motsvarade kvartal i fjol som låg på 9 785 Mkr, en organisk minskning med 8 procent.  

Orderingången minskade 3 procent till 9 772 miljoner kronor, en organisk minskning med 4 procent.  Snittet enligt Infront låg på 9 205 miljoner.

 

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11