23948sdkhjf

BillerudKorsnäs: vi har klarat oss bra hittills

- Framtiden kan man inte säga någonting om nu när det är coronakris men hittills har vi klarat oss bra, säger Louise Bjarke som är presschef på BillerudKorsnäs.

Vi har ringt upp för att få höra mer om det underhållsstopp som planerats i maj på ett av företagets bruk i Gävle. Underhållsstoppet är framflyttat och genomförs istället i höst.

 - Vi gör det för att fabriksledningen i Gävle insåg att det inte var säkert att genomföra underhållsstoppet i vår. Det gick inte att garantera medarbetarnas säkerhet. Ledningen var också i kontakt med smittskyddsenheten i Gävle som gav information om deras arbetssituation vilket spelade in i beslutet.

Men helt avskrivet är inte underhållet.

- Istället gör vi bara de absolut nödvändigaste åtgärderna utifrån arbetsmiljö så att vi kan köra fram till nästa stopp. Det kommer att krävas två dagstopp som planeras till vecka 19.  Bland annat är det kommunikationsutrustningen i styrsystemet  för massabruket som måste bytas.

Det kommer vanligtvis drygt tusen personer för att utföra underhållsstoppet. Delvis är det entreprenörer som redan räknat hem arbetet så någon form av ekonomisk överenskommelse måste naturligtvis till.

- Den finansiella påverkan kommer att vara begränsad. Vi har en dialog med våra entreprenörer.

Det är ungefär så långt BillerudKorsnäs behövt känna på coronakrisen.

 - Jag är så oerhört tacksam att kunna säga att sjuktalen inte är högre än normalt och att alla sju bruken producerar som vanligt. Ordrarna fortsätter komma in.

Inga permitteringar är planerade. Men det är klart att företaget följer utvecklingen noga.

- Vi har en ständig bevakning av inflöden och utflöden och ser hur det ser ut i världen. Men peppar, peppar - ännu är påverkan av krisen begränsad, avslutar Louise Bjarke.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093