23948sdkhjf

Vodka tillverkad av koldioxid prisas

Klimatgasens koldioxid kan användas som råmaterial för en hållbar vodka eller för konkreta produkter som yogamattor. Även filter som kan fånga upp och lagra koldioxid med hjälp av förnybara energikällor är möjliga. Det visar en innovationstävling.

Ett antal nystartade företag har ansökt om priset för den mest innovativa användningen av klimatgaser vid europeiska nova-institutets digitalt hållna ”8:e konferens om koldioxid som råmaterial för bränslen, kemi och polymerer”. 

Vinnaren av priset "Bästa CO2-utnyttjande av 2020" är det amerikanska startbolaget Air Company från New York som förvandlar klimatgasen CO2 till högkvalitativ alkohol med hjälp av en ny teknik. Den första applikationen är en hållbar vodka. Bolaget får nu som pris marknadsföring och PR-stöd.

Totalt deltog 13 företag i tävlingen

– Årets konferens visar hur viktig forskning om användning av koldioxid är för hållbar utveckling och att ambitiösa forskare ger viktiga bidrag, som erkänns av vårt pris”, betonade Michael Carus, chef för nova Institute och arrangör av onlinekonferensen.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078