23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Processrdic
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Se vilken söt process

Vinnova beslutar om 2 miljoner kronor i bidrag till Bayn Europe för fördjupad industriell forskning om produktionsprocesser för sockerersättare.

Bayn Europe tillverkar och säljer bland annat sötade fiberprodukter som kan ersätta socker i livsmedel.

Bayn har utvecklat och patentsökt en ny produktionsprocess. I det fortsatta arbetet med att förbättra processen kommer bolaget kunna sänka produktionskostnaden ytterligare.

Genom Vinnovas bidrag på två miljoner kronor möjliggörs inte bara konstruktion av en reaktor i pilotskala, men även förstärkning av analyskapaciteten med bland annat ett elektronmikroskop. Detta medför en ökad möjlighet att snabbare testa nya formuleringar och färdiga produkter.

– Det är mycket glädjande att staten inser potentialen i att investera i såväl folkhälsan som i svensk spetsteknologi inom livsmedelsprocesser – Patrik Edström, vd Bayn Europe.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094