23948sdkhjf

Lundin Mining klarar sig från corona

Gruvföretaget Lundin Mining är ett av de företag som klarat sig lindrigt från coronasmittan. Än så länge har smittan inte haft någon väsentlig påverkan på företaget.

Läs också: Dödsolycka stoppar gruvbrytningen

Smittan har än så länge inte haft någon väsentlig påverkan, vare sig på produktion eller transport av koncentrat från någon av Lundin Minings verksamheter. Dessutom har det heller inte förekommit någon väsentlig störning i leveranskedjan i företagets verksamhet.

Lundin Mining och var och en av dess verksamheter fortsätter att övervaka och genomföra kontinuitetsåtgärder, för att minska och minimera eventuella effekter av pandemin som kan uppstå för verksamheten, leveranskedjan och kommersiella aktiviteter.

Dessutom identifierar och granskar företaget aktivt åtgärder över sina verksamheter och kontor för att minska driftskostnaderna. Detta för att förbereda sig för vad som kan vara en långvarig period av deprimerade priser för företagets primära metaller.

Lundin Mining har verksamhet i Sverige, Brasilien, Chile, Portugal och USA, och producerar främst koppar, zink, guld och nickel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125