23948sdkhjf

Händelserikt år för Sandvik

När Sandvik listar höjdpunkterna under 2019 i sin årsredovisning nämns både effektivitetsåtgärder som vidtogs för att motverka en vikande marknad och att ett antal strategiska förvärv genomfördes, bland annat inom batteriteknik, trådlösa lösningar och runda verktyg.

- 2019 blev ett både framgångsrikt och händelserikt år för Sandvik. Vi gjorde flera spännande förvärv, presenterade nya finansiella mål, nya långsiktiga hållbarhetsmål och initierade en intern separation av Sandvik Materials Technology, säger Björn Rosengren som var Sandvikens vd och koncernchef till den första februari 2020.

Dessutom utnämndes en ny vd.

- Det är min övertygelse att den decentralisering Sandvik genomfört de senaste åren har varit rätt väg att gå och vi ska fortsätta i den riktningen. När besluten fattas nära kunderna blir de bäst och snabbast och där hör det operativa ansvaret hemma, säger Stefan Widing som är vd och koncernchef för Sandvik från den första februari 2020.

Rörelseresultatet för 2019 blev 13 386 (18 655) miljoner kronor och det fria operativa kassaflödet uppgick till 17 960 (15 246) miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453