23948sdkhjf

Årets kvinnliga digitala ingenjör

För dig som söker kompetent arbetskraft – årets Female digital engineer är nu utsedd. Priset delas ut till någon av deltagarna i programmet Female digital engineer.

Programmet riktar sig till kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av digitalisering. Syftet med programmet är att skapa en plattform för kvinnliga ingenjörsstudenter och innovativa bolag att träffas, synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom digitalisering samt att uppmuntra kvinnliga studenter inför framtida roller där de kan driva och forma den digitala utvecklingen.

Läs också: Nya korta YH-utbildningar ger djupare kompetens

I år utsågs Julia Larsson som studerar 4:e året på Industriell ekonomi vid Umeå Universitet med motiveringen:

”Årets vinnare är en person med ett enormt driv och ambition, vilket har varit tydligt genom hela processen. I kombination med sin ödmjukhet och integritet är hon en kraft att räkna med nu och i framtiden. Hon står stadigt i sin tekniska kunskap och är hemma i de mest komplexa utmaningarna, samtidigt som hon har en tydlig koppling till affärsmässiga resultat och vikten av att möta kundens behov. Juryn har valt en kvinna som kommer att ha stor påverkan i svenskt näringsliv genom digitalisering.”

Det var kvinnliga civilingenjörsstudenter från åtta olika universitet som sökte till årets program. Dessa var Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola, Tekniska Högskolan vid Linköpings Universitet, Luleå Tekniska Universitet, Umeå Universitet, Karlstads Universitet och Uppsala Universitet. Av alla sökandes valdes fyrtio deltagare ut till programmet. Deltagarna har förutom att genomgå logiska tester och case även fått insyn i partnerbolagens verksamhet och kultur genom exklusiva besök på företagen.

– Vilken fantastisk resa Female digital engineering varit. Att utmanas av partnerföretagens case och deltagarnas olika synsätt och kunskaper har både varit inspirerande och lärorikt. Jag vill rikta ett stort tack till arrangörerna av programmet, alla partnerföretag och alla fantastiskt duktiga och drivna deltagare. Jag ser fram emot framtida samarbeten i näringslivet. Avslutningsvis vill jag även tacka för den fina nominering och vinsten. Jag ser framemot att vara med och driva morgondagens digitalisering av näringslivet. En sak är säker, vi har bara börjat, säger Julia Larsson.

Priset är ett egendesignat traineeprogram på tre av partnerföretagen som i år var Assa abloy, Avanza, Axfood, Evry, KPMG, Hennes och Mauritz och SAS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.266