23948sdkhjf

Ny IoT-baserad tillståndsövervakningslösning säkerställer produktion

Färre kraschar och stabilare produktion är resultatet av Novozymes nya vibrationsövervakningslösning, utvecklad i samarbete med danska PCH engineering.

Övervakningslösningen säkrar säkerthetsövervakning i realtid tillsammans med online-tillgång till trend- och underhållsdata i molnet.

Läs också: Underhållsmodell som ökar produktiviteten

– Både tillståndsövervakning med vibrationsdata i molnet och SIL2 säkerhetsövervakning med vibrationsdata som bearbetas i realtid är välkända tekniker. Men här har vi en produkt som kombinerar de två teknologierna till en lösning, säger Sune Lilbæk, CEO på PCH engineering.

PCH engineerings säkerhetsövervakningslösning är en del av Novozymes program för tillståndsövervakning för att förhindra att växlar och motorer bryter ned i företagets produktionsutrustning och säkerställer stabil produktion.

För Novozymes är det inte bara den förlorade produktionstiden som kostar när kritisk produktionsutrustning går ner. Om nedbrytningen sker medan det pågår produktion i exempelvis en fermenteringstank, måste det bearbetade råmaterialet ofta kasseras.

Vibrationsspecialister på PCH engineering har utvecklat en lösning med både säkerhetsövervakning och Industry 4.0-teknik med molndata för processoptimering, felsökning och underhållsplanering.

Vibrationsövervakningslösningen med realtidsdata och IoT-funktion är nu tillgänglig för alla som vill arbeta med tillståndsövervakning och förutsägbart underhåll för att förhindra oönskade produktionsstopp och kraschar i rotationsmaskiner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079