23948sdkhjf

Fördubblar tiden mellan stoppen

Vem vill inte förlänga tiden mellan underhållsstoppen från sex till tolv veckor. För den nederländska kartongproducenten Eska är detta en verklighet. De har nämligen beslutat att utrusta en av sina pappersmaskiner med onlinesystem för tillståndskontroll.

– Med detta onlinesystem tar vi viktiga steg när det gäller maskintillgänglighet och säkerhet på arbetsplatsen. Tidigare kunde vi inte mäta alla lager i det utsatta våtpartiet. Men med denna investering kommer vi att ha den möjligheten. Med hjälp av onlinesystemet förväntar vi oss att kunna förhindra lagerskador eftersom smörjproblem upptäcks i ett tidigare skede. Om skador ändå utvecklas, kommer vi nu att få tidig varning om detta. Detta är viktigt med tanke på vårt mål att fördubbla tiden mellan underhållsstopp. Vi förväntar oss ett gott samarbete med SPM, som också passar bra in med våra önskemål kring Industri 4.0 för framtiden, säger underhållsingenjör Gerben Oppewal.

De onlinesystem som valts är Intellinova Parallel EN och Intellinova Standard från SPM Instrument. Med ett onlinesystem på plats kan periodiskt underhåll skjutas upp och livslängden för de olika applikationerna förlängas.

Förlängningen av underhållsintervaller gör det mycket viktigt att upptäcka lagerskador i ett så tidigt skede som möjligt. Företaget arbetar också med att förbättra skyddsbarriärerna för en ökad säkerhet på arbetsplatsen. Dessa förbättringar innebär samtidigt att traditionella mätningar på lagren med handhållen utrustning inte längre kan utföras.

Som ett första projekt har pappersmaskinen PM7 i fabriken i Hoogezand utrustats med åttio DuoTech-givare som möjliggör både vibrations- och stötpulsmätning. De patenterade mätteknologierna HD ENV, SPM HD och HD Order Tracking ger information om smörj- och mekanisk kondition i övervakad utrustning även vid extremt låga varvtal. Vid försämrad kondition ger dessa mätteknologier mycket långa förvarningstider.

Eskas mål är att i framtiden utföra tillståndsbaserat underhåll i en större omfattning. Investeringen passar väl in i denna underhållsstrategi och i Eskas optimering av underhållsplaneringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109