23948sdkhjf

Pannoperatörsutbildning

Målet med utbildningen för pannoperatörer är att deltagarna, utöver att klara certifieringen, ska lära sig utveckla driften av pannan, nå ökad driftsäkerhet och säker produktion.

Det var redan i december 2017 som en ny föreskrift från arbetsmiljöverket kom – Användning och kontroll av trycksatta anordningar AFS 2017:3.

Enligt föreskriften ska arbetsgivaren se till att minst en av dem som deltar i övervakningen av pannor i klass A eller B ska vara certifierad pannoperatör. Arbetsgivaren ska även se till att pannoperatören har den kunskap och färdighet som krävs för drift av den specifika pannan.

I samarbete med Teknikutbildarna håller FVB i pannoperatörsutbildningar inför certifiering. Utbildningen täcker in de krav som ställs i AFS 2017:3 gällande en pannoperatörs kunskaper. Teknikutbildarna har i sin tur i samarbete med Rise tagit fram en certifieringstentamen som utförs i samband med utbildningen.

Utbildningarna hålls antingen på Teknikutbildarnas kontor i Solna eller på plats hos kund.

Certifieringen utfärdas av ett certifieringsorgan.

Bestämmelserna om personcertifiering börjar gälla 1 december 2020 för pannor kategori 1–2. För pannor kategori 3–4 gäller bestämmelserna från 1 december 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klartecken till H2 Green Steels stålverk
AI ger bättre kopparutvinning
LKAB kommer inte leverera till H2 Green Steel
Ytterligare kraftbolag satsar på koldioxidinfångning
Skogsindustrierna ser ökande export som klimatnytta
De får stororder inom gruvutrustning från Boliden
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125