23948sdkhjf

Nytt nätverk inom automation och digitalisering

SSG, Standard Solutions Group, har startat ett nytt nätverk inom industriell IT, automation och digitalisering. Den 25 februari är det dags för nätverkets första träff.
– Nätverksträffen är en möjlighet att få möta andra som står inför samma utmaningar och dela erfarenheter och lärdomar med varandra, säger Carsten Lyth, standardiseringschef på SSG och ansvarig för nätverket.

Temat för den första nätverksträffen Industriell IT-säkerhet och AI. På programmet finns bland annat:

  • MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som bland annat berättar om hur de stöttar användare av industriella IT-system genom exempelvis kurser, vägledningar och stöd till forskning.
  • Processindustriell IT & Automation – Malin Rosqvist och Peter Wallin från programkontoret på PiiA delar med sig av goda exempel på utvecklings- och innovationsprojekt som genomförs i svensk processindustri.
  • Metsä Board Husum, som delar med sig av sina erfarenheter av hur man hanterar en IT-infrastruktur med många ansvariga inblandade.
  • Ransomware och attacker – exempel från verkligheten och diskussion.
  • FindIT Forum for Industrial IT-Solutions, som berättar om hur vi kan påverka vårt riskfyllda beteende i den digitala världen och förebygga att våra allt mer uppkopplade företag drabbas av attacker.
  • Calejo Industrial Intelligence, som berättar om AI och erfarenheter från industriella projekt – hur skapar vi värde med AI?

– Med hjälp av nätverket vill vi hitta en anläggningsnära best practise, som visar vad man faktiskt kan göra och vad som faktiskt har fungerat för andra, säger Carsten Lyth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11