23948sdkhjf

Hittade rätt med förebyggande underhåll

De sökte ett sätt att arbeta strukturerat med förebyggande underhåll på sina processanläggningar. De ville effektivisera arbetet med kvalitetskontroller, felärenden och datainsamling. De fann en app för digitala checklistor och ärenderapportering, utvecklad för arbetare i produktionen.

HeidelbergCement som tillverkar bergmaterial, cement och betong har skrivit ett globalt avtal med CheckProof. Produkter från HeidelbergCement Group används för byggande av hus, infrastruktur och kommersiella och industriella anläggningar vilket ställer höga krav på kvalitet och driftsäkerhet.

– Det är extra kul att få förtroende från denna stora aktör. Vi ser att det finns en gemensam nämnare när det kommer till den här typen av utmaningar. Det handlar ofta om att få fungerande rutiner för att samla in data så att rätt åtgärder kan sättas in i rätt tid. Här har medarbetare i produktionen en nyckelroll. Genom att erbjuda dem ett verktyg som underlättar vardagen blir rutinerna en naturlig del av arbetet, vilket ger effekter i hela bolaget, säger Håkan Holmgren, vd och grundare av CheckProof.

HeidelbergCement Group grundades 1873 och har idag mer än 58 000 anställda i över 60 länder. De kommer främst att använda CheckProof inom produktion av bergmaterial men även för affärsområdena Asfalt och Betong samt även i viss utsträckning inom Cement.

– CheckProof har tillhandahållit en lösning för ärendehantering som är lättanvänd, snabb att implementera och som kompletterar våra digitaliseringsinsatser på ett bra sätt. Flexibiliteten gör det möjligt för oss att skräddarsy upplägget efter de specifika behoven i våra täkter samtidigt som vi får strukturen för att kontinuerligt förbättra våra underhållsrutiner, säger Dr Oliver Patsch, CCM chef med ansvar för bergmaterial och asfalt inom HeidelbergCement Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11