23948sdkhjf

Misstänkt drönare över Forsmark – igen

Det börjar bli en vana för polisen att fara till Forsmark kärnkraftsverk och söka efter drönare. Utan resultat.

På onsdagen kallades polisen åter till Forsmarks kärnkraftsverk. Personal hade sett en drönare flyga över platsen. Drönaren hann flyga undan innan polisen kunde säkra den.

I sökarbetet påträffades vare sig drönaren eller misstänkta gärningspersoner. En anmälan om brott mot skyddslagen och brott mot luftfartslagen har upprättats.

Även på tisdagen sågs drönare flyga över Forsmarks kärnkraftverk.

Det var personal på kärnkraftverket som kontaktade polisen för att berätta att en misstänkt drönare observerats inne på kärnkraftverkets område. Flera patruller och en helikopter beordrades till området för att söka efter den misstänkta drönaren och personen som manövrerat den. Men varken drönare eller person hittades.

En förundersökning med brottsrubriceringen brott mot skyddslagen och brott mot luftfartslagen inleddes.

Den 6 december gjordes flera drönarobservationer över Forsmark. En drönare observerades klockan 17:20 av personal på Forsmarks kärnkraftverk. Drönaren flög inne på skyddsområdet. En polispatrull beordrades dit men ingen drönare eller pilot påträffades.

Klockan 20:25 var det dags igen. Åter såg personalen på kärnkraftverket en drönare flyga inne på skyddsområdet. En patrull åkte dit samtidigt som en helikopter beordrades till området. Ingen drönare eller pilot hittades. En anmälan gällande brott mot skyddslagen skrevs.

Eventuella tips kan lämnas till polisen via telefonnummer 11414.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078