23948sdkhjf

Nu stängs sista kolpannan

Stockholm Exergis styrelse har fattat beslut om att den sista kolpannan vid kraftvärmeverk 6, Värtaverket, kommer att stängas vid utgången av driftsäsongen 2019/2020.

Stängningen av den sista koleldade pannan redan under våren 2020 innebär att bolaget skyndar på sin tidigare plan; ett inriktningsbeslut om att fasa ut kolet efter driftsäsong 2021/2022. 
– Vi har en tydlig inriktning på vår verksamhet och det är att vi ska vara resurs- och klimatneutrala och det är glädjande att vi kan fasa ut det sista kolet från Stockholms fjärrvärmesystem redan nu, två år före plan. Samtidigt innebär det en utmaning då vi inte kunnat bygga ut förnybar produktion i en lika snabb takt. Därför arbetar vi intensivt inte bara med utfasningen utan också med att optimera vår verksamhet så att vi kan garantera leveranstryggheten för våra kunder, säger vd Anders Egelrud. 

Tidigare under 2019 förändrades skattebestämmelser för användning av fossila bränslen i kraftvärmeanläggningar, vilket har gett kraftigt ökade kostnaden för att använda KVV6. era värmepumpanläggningar som används som kylmaskiner för fjärrkyla sommartid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078