23948sdkhjf

Fristående mobilnät i gruvan

Telia levererar ett nytt mobilnät till Zinkgruvan Minings gruva.

Med ett nytt mobilnät i Zinkgruvan Minings gruva kommer 48 kilometer transportvägar och tunnlar kommer kunna vara helt mobilt självförsörjande till ett djup på 1300 meter, oberoende av Telias ordinarie nät, funktioner och teknik ovan jord.

- För att kunna verka så säkert och effektivt som möjligt vill vi i större utsträckning automatisera och fjärrstyra produktionen. För att detta ska vara möjligt krävs hög kapacitet, tillgänglighet och ett kommunikationsnät som absolut inte får ligga nere. Samtidigt får vi en digital plattform med flexibla lösningar som möter förändringstakten i vårt företag. Allt detta erbjuder denna nya lösning, säger Zinkgruvan Minings VD Staffan Sandström.

Tanken är att nätet ska ge möjlighet till utveckling av IoT-lösningar, förbättrad lokalisering av personal, Push-to-talk för kommunikation nere i gruvan samt fjärrstyrning och lokalisering av maskiner. Lösningen bygger på dedicerad kapacitet från licensierade 4G-frekvenser som är redo att skalas upp till 5G för framtida behov.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11