23948sdkhjf

Sandvik expanderar

Det händer mycket hos Sandvik. De har tecknat avtal om att förvärva det privatägda Summerill Tube, USA, ett företag som tillverkar avancerade sömlösa och svetsade rör i rostfritt och nickellegeringar.  

Läs också: Sandvik – ”vi borde ha det värsta bakom oss”

− Jag är nöjd med förvärvet av Summerill då det ökar vår närvaro i USA och möjliggör en lönsam tillväxt, säger Göran Björkman, chef för Sandvik Materials Technology, 

Vidare har Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, slutit avtal om att förvärva divisionen för verktyg för skärande bearbetning av Quimmco Centro Tecnológico (QCT), en privatägd mexikansk leverantör av integrerade lösningar för skärande bearbetning. 

Walter, en division inom Sandvik Machining Solutions, har tecknat avtal om att förvärva det privatägda amerikanska bolaget Melin Tool Company, en tillverkare av solida hårdmetallverktyg. 

Dessutom har Sandvik förvärvat Thermaltek, en privatägd tillverkare av högtempererade ugnssystem och metalliska värmeelement, med huvudkontor i North Carolina, USA. 

Slutligen har Sandvik Materials Technology säkrat en stor order för högförädlade rör till energisegmentet.  Ordern bokades under det fjärde kvartalet 2019 till ett värde om cirka 550 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078