23948sdkhjf

Tre digitala trender 2020

Nytt år och nya försök att spå framtiden. Oändligt är det antal listor som publiceras över vad som komma ska år 2020. Tekniktrender 2020, säkerhetstrender att hålla koll på 2020...

Vi har jämfört tre trendspaningar och konstaterat att de tre områden som hamnar på första plats hos de siare vi tagit del av återfinns på listan även hos de andra. Med ett undantag som vi återkommer till.

De områden som tar varsin förstaplats är utbredningen av 5G , större tillgång till och användning av AI och Deepfake – vilket betyder en video, bild eller ljud där innehållet manipulerats på ett sätt som gör förvanskningen svår att upptäcka.

När affärssajten Resumé teknikgissar inför 2020 hamnar utbredningen av Deepfake på första plats. På andra plats hamnar framfarten av 5G. Att AI kommer bli mer tillgängligt listar Resumé som nummer tre.

Tittar vi på säkerhetsplattformsföretaget Palo Alto Networks förutspår de att AI kommer förenkla IT-säkerhetsarbetet. Det hamnar på första plats inte minst genom den nya tekniken Security Orchestration, Automation and Response, SOAR.

Läs också: Cyberhoten 2020 – ligg steget före

Utbredningen av Deepfake hamnar på andra plats och det tilläggs att snart kommer alla verksamheter behöva ha något skydd mot detta. Palo Alto Networks spår på plats nummer fem att 5G visserligen breder ut sig men att det implementeras långsammare än förväntat.

Enligt teknikrådgivningsföretaget GP Bullhound är utbyggandet av 5G det viktigaste steget i teknisk infrastruktur. Inte bara år 2020 utan någonsin. De tippar att AI kommer användas mycket i marknadsföringssyfte.

Och så var det undantaget. GP Bullhound har inte alls med Deepfake på sin lista. I så fall är det iallafall väldigt förvanskat och svårt att upptäcka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078