23948sdkhjf

Mannen som kan få LKAB att stoppa

I Kiruna pågår en konflikt mellan LKAB och kommunen angående detaljplaner som krävs för gruvans utbyggnad. Kommunen har sagt nej med motiveringen att de vill säkerställa återuppbyggnaden av viktiga samhällsfunktioner som sjukhus och järnväg först.

Nu uppger Norrländska Socialdemokraten att LKAB:s vd Jan Moström har begärt ett möte med kommunstyrelsens arbetsutskott för att reda ut frågorna och för att förhindra att Lkabs verksamhet måste stoppa. 
- Vi har bett om ett möte för att, ännu en gång, klargöra vårt behov av detaljplaner. Och att det kommunen begär, alltså motparter för att diskutera sjukhus och järnvägsstation, redan finns säger Anders Lindberg, presschef på LKAB till Norrländska Socialdemokraten. Anders Lindberg säger också att det inte handlar om hot om produktionsminskningar utan att det är ett konstaterande.

- LKAB har alltid lyft att de ska stoppa produktionen om de inte får vad de vill. Vi har inte sagt något annat än att LKAB ska få tillgång till marken och att processen ska gå snabbt och smidigt. Men då måste vi kommunicera enligt de avtal vi har, säger Gunnar Selberg kommunalråd (C).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094