23948sdkhjf

10 fick gå när 50 tjänster togs bort

Under hösten startades ett omstruktureringsprogram vid bioraffinaderiet Domsjö Fabriker med målsättning att spara 100 miljoner kronor på årsbasis. En viktig del av omstruktureringen var den genomgång av organisationen som nu genomförts.
I den nya organisationen, som gäller från den 1 december, har antalet medarbetare minskat från knappt 400 till knappt 350.

– Tyvärr har det inneburit att vi tvingats säga upp tio medarbetare vilket givetvis känns mycket tråkigt, kommenterar vd Björn Vedin.

I omstruktureringen ingår även outsourcing av interna transporter vilket medfört att transport-avdelningens medarbetare erbjudits anställning i ett externt transportföretag. Tidigare vakanser i organisationen har inte tillsatts och medarbetare har valt att lämna för andra arbeten eller pension.
– Det är en mycket slimmad organisation vi skapat vilket innebär att vi måste se över alla arbetsuppgifter. Färre medarbetare kan omöjligt göra allt som gjorts tidigare, tillägger Björn Vedin.

Förutom bemanningsöversynen ska intäkterna ökas genom förbättrad kvalitet på de tre huvudprodukterna cellulosa, lignin och bioetanol. Användningen av förbrukningsvaror såsom kemikalier, ånga etc ses över liksom alla avtal med leverantörer, entreprenörer, konsulter etc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095