23948sdkhjf

Ståthögas vd nominerad till årets entreprenör

Hallå där Henrik Fältmars, vd på Ståthöga MA Teknik. Grattis, du är nominerad till EY Entrepreneur Of The Year. Varför tror du att just du blivit nominerad?

– Jag tror att det har att göra med att vi ligger långt fram vad gäller arbetsmiljö, säkerhet och digitalisering och att vi lyckats göra en kostsam satsning på de områdena samtidigt som vi bibehållit tillväxt och lönsamhet.

Henrik Fältmars tillträdde som vd på Ståthöga MA Teknik 2010. Företaget som startades av Henrik Fältmars farfar erbjuder service- och underhållsarbeten till svenska industriföretag. Henrik Fältmars har under sin tid mer än fyrdubblat företagets omsättning. Han visste tidigt vad han ville göra.

– Ståthöga har funnits länge och har en genuin bra yrkeskunskap. Jag funderade på vad vi skulle kunna addera till grundutbudet som skulle göra oss unika. Det landade i att jag ville att vi skulle bli bäst på arbetsmiljö, säkerhet och digitalisering.

Men det fanns inga systemstöd.

- Jag förstod att vi på Ståthöga inte hade vare sig tid eller rätt kompetens för att ta fram egna systemstöd. Så vi startade helt enkelt ett nytt företag, Doccit, där vi är delägare för att kunna utveckla det smarta systemstöd som vi behövde.

Och trots att tanken är att på allvar börja marknadsföra Doccits produkter på marknaden först under det kommande året är det inte bara Ståthöga själva som använder de smarta systemen.

– Fram till idag har vi över 1000 användare. Vi planerar att släppa systemet på marknaden nästa år.

För Ståthöga ser han inga gränser kring hur mycket företaget kan växa.

– Ståthöga har lagt en stadig grund att bygga vidare på. Det finns inget tak som stoppar oss att bygga vidare på vårt starka koncept.

Vad skulle det betyda att vinna utmärkelsen?

– Det skulle naturligtvis vara väldigt roligt och en bekräftelse på att även marknaden och andra entreprenörer tror på oss och tycker att vi är på rätt spår.

Om EY Entrepreneur Of The Year:

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112