23948sdkhjf

De unga är ett hot mot industrin

Att som millennial växa upp med teknik gör dig inte automatiskt mer cybersäker. Snarare är det kollegorna över 30 som har bättre koll på säkerheten. 

I en global jämförelse är det millennials här i Norden som sticker ut mest negativt när det kommer till IT-säkerhet, vilket innebär en ökad risk för företagen. Det visar en ny rapport från säkerhetsdivisionen inom NTT Ltd.

Millennials, de unga under 30 på arbetsmarknaden, har en mer avslappnad attityd mot cybersäkerhet, där istället snabbhet, produktivitet och flexibilitet smäller högre enligt en rapport från NTT Ltd.
– Millennials är en superpotential för företag, men resultatet visar tydligt att de är en tickande säkerhetsfara för företagen. Om det inte tas på allvar riskerar många företag inte bara onödiga säkerhetsproblem utan också enorma driftstörningar och höga kostnader när de sedan försöker reparera säkerhetsintrången, säger säkerhetsexperten Björn Lantto på NTT Ltd.

I rapporten sticker Sverige och Norge ut – tillsammans med USA, Hong Kong och Storbritannien – där länderna är digitalt långt fram men när det kommer till cybersäkerhet så är det anställda över 30 som visar vägen. Detta beror på att de har en större arbetslivserfarenhet. Dessa länder måste jobba hårdare så att alla under 30 år fortsätter utbildas och får ändrade attityder och beteenden gentemot cybersäkerhet. I Frankrike och Brasilien är det tvärtom, där är det millennials som visar bäst cybersäkerhetspraxis på företagen.

Undersökningen visar vidare att millennials är mer oroliga över kompetensbristen inom cybersäkerhet. Nästan hälften av respondenterna på en global nivå anger att de inte har tillräckliga interna kunskaper eller resurser för att hantera cybersäkerhetshot. Det handlar mångt och mycket om att de under 30 har växt upp i en tid som präglats av cyberattacker och hot.

Fakta om undersökningen

Undersökningen är en del av Risk:Value Report 2019 som genomfördes i februari 2019 av JGSAW Research på uppdrag av NTT Security. 2256 beslutsfattare (ej inom IT) tillfrågades i USA, Chile, Indien, Italien, Japan, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Benelux, Sverige, Norge, Hong Kong, Singapore, Brasilien och Australien. Huvudsakligen var det organisationer och företag med fler än 500 anställda och som har valts ut från en rad olika branscher. 100 svenska respondenter är inkluderat i undersökningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078