23948sdkhjf

Hur går det för SCA?

Rörelseresultatet för SCA för det tredje kvartalet 2019 förbättrades jämfört med föregående kvartal. I en jämförelse med motsvarande kvartal i fjol försämrades resultatet.

I ett pressmeddelande skriver SCA att efterfrågan på bolagets produkter under kvartalet var generellt sett svagare än föregående kvartal och marknadspriserna sjönk för samtliga produktområden.

Om man jämför årets första nio månader med motsvarande period förra året ökade nettoomsättningen med 10 procent till 15 279 från 13 829 miljoner kronor. EBITDA steg med 13 procent till 4 264 från 3 758 miljoner kronor, vilket främst relaterade till högre leveransvolymer till följd av fortsatt uppkörning av den utbyggda massafabriken i Östrand och positiva valutaeffekter, vilket motverkades av lägre försäljningspriser.

Inom Massa fortsätter arbetet med att trimma Östrandfabriken mot full kapacitet. Efterfrågan för långfibrig massa förbättrades något under kvartalet och lagernivåerna sjönk. Lagernivåerna på kortfibrig massa är dock fortsatt höga.

Efter en period av sjunkande priser har kraftlinerpriset varit stabilt under tredje kvartalet, om än lägre än andra kvartalet.

Efterfrågan för tryckpapper minskade under kvartalet och priserna sjönk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094