23948sdkhjf

Bruket prisas för fabriksunderhåll med 5G-teknik

Som ett av de första företagen i sin bransch har Stora Enso implementerat 5G-teknik för 360°-kameralösningar med högdensitetsvideo inom produktionen. Nyligen hamnade lösningen på andra plats i Industry of Things World Award 2019.

5G-tekniken gör det möjligt att utnyttja snabb och kraftfull trådlös internetuppkoppling, till exempel för applikationer inom AR (Augmented Reality) och VR (Virtual Reality) samt 360°-kameralösningar i realtid. 360°-kamerorna som nyligen implementerats inom Stora Ensos produktion används för att skapa videoströmmar med hög densitet (HD) som kan följas i realtid för snabbt och pålitligt informationsinhämtande.

– Stora Ensos mål är att snabba på utvecklingen av IoT (Internet of Things) inom vår bransch. Den här utmärkelsen är ett bevis på att vi fortsätter att vara en föregångare inom digital innovation och att vi gör digitala lösningar till en naturlig del av vårt företag. Vårt digitaliseringsprogram är av avgörande betydelse för att säkra vår långsiktiga position som ett ledande företag för förnybara material, säger Teemu Salmi, Stora Ensos IT-chef och Head of Digitalisation.

5G-uppkopplingen, i kombination med 360°-videoströmmen, innebär att all nödvändig information är tillgänglig på ett smidigt och visuellt sätt för Stora Ensos experter världen över. Om något oväntat inträffar visar videoströmmen händelsen i realtid, oavsett geografiskt avstånd.

– Den här lösningen hjälper oss att uppnå många av våra nyckelmål – till exempel att optimera effektivitet, flexibilitet och tillgänglighet i vår produktion. Dessutom ökar säkerheten, eftersom olika utbildningar kan slutföras innan medarbetarna tar plats i den fysiska produktionsmiljön, förklarar Marko Yli-Pietilä, Stora Ensos Head of Smart Operations.

För Stora Enso är det här bara början, eftersom 5G-tekniken kommer att kunna användas inom än fler områden. För kommande satsningar pilottestar Stora Enso exempelvis självkörande fordon och maskiner som kan fjärrstyras tack vare den snabba hastigheten i 5G-uppkopplingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127