23948sdkhjf

Stålföretagets vd vill också leka

Som stolt huvudpartner har Sandviks vd Björn Rosengren invigt Rapatac i Sandviken – Sveriges modernaste aktivitetscenter för barn och ungdomar. Tillsammans med Rapatac vill Sandvik skapa en plats som väcker intresse för lärande och teknik.

Läs också: Sandvik – ”vi borde ha det värsta bakom oss”

Många hade samlats för att delta i invigningen av Rapatac. Visionen är att skapa utmanande arbetssätt och attraktiva miljöer som bidrar till att fler barn och ungdomar når skolans kunskapsmål.

En del av centrets verksamhet som Sandvik sponsrat går under namnet Sandvik.lab och består av kemilabb, mekaniklabb, elektroniklabb och aktiviteter inom programmering. Här ska barn och ungdomar få lära sig mer om teknik och naturvetenskap i praktik och teori.

– Sandvik har länge haft fokus på att skapa teknikintresse för unga och det här är ett samarbete som vi är mycket stolta över och som vi tror kommer att göra stor skillnad för barn och ungdomar i Sandviken. Vi vinner alla på att ha trygga, nyfikna och kunniga ungdomar som kan fortsätta att utveckla samhället och näringslivet, säger Björn Rosengren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078