23948sdkhjf

Investerar i ny pilotanläggning

Valmet har beslutat att investera i en ny pilotanläggning vid Fiber Technology Center i Sundsvall, för att stärka företagets forskning och utveckling och kunna möta framtidens behov av bioenergi, biodrivmedel och biokemikalier. Den nya pilotanläggningen kommer att tas i drift i oktober 2020.

Genom sitt FoU-arbete vill Valmet säkerställa ett konkurrenskraftigt erbjudande av sina teknologier och tjänster, förbättra råmaterial- och energieffektivitet och främja användningen av förnybara råvaror. Förutom företagets traditionella fokus på massa-, pappers- och energiteknologi satsar Valmet på utvecklingen av nya bioraffineringsprocesser för effektiv användning av olika biomassabaserade råvaror.
– Framgångsrik forskning och utveckling kräver samarbeten med kunder och partner. Den här satsningen stärker Valmets fortsatta utveckling inom bioområdet, samt våra möjligheter att bidra till utfasningen av fossila bränslen och minskad klimatpåverkan. Den nya pilotanläggningen kommer att fungera som en viktig utvecklingsplattform för framtiden, säger Mats Arnberg, Director, Biomass Conversion, Valmet. 

Investeringen omfattar helt ny pilotutrustning, BioTracTM, inklusive Valmet DNA styrsystem. Pilotutrustningen kommer att ha stor flexibilitet när det gäller tester av olika processlösningaroch råmaterial. Den kommer även att ha möjlighet till dygnet runt drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093