23948sdkhjf

Stänger maskin, säljer ett bruk och 179 får gå

UPM planerar att permanent stänga en maskin för SC-papper, högglansigt tryckpapper, vid bruket i Rauma, Finland. Det innebär att företaget minskar sin produktionskapacitet med 265 000 ton per år och att 179 tjänster försvinner. Nedläggningen av maskinen ska vara genomförd före årets slut, men på de två kvarvarande kommer produktionen fortsätta som tidigare.

Samtidigt aviserar UPM att de ska sälja tidningspappersbruket Chapelle, i Grand-Couronne, Frankrike. Chapelle har en produktionskapacitet på 240 000 ton och 236 anställda. Målet är att försäljningen ska vara genomförd mot slutet av andra kvartalet 2020.
Skälet till nedläggningen och försäljningen är att maskinerna är företagets minst kostnadseffektiva inom respektive segment.

– Efterfrågan på grafiskt papper har minskat strukturellt i över tio år. I år har nedgången accentuerats av den negativa ekonomiska utvecklingen. De planer vi nu offentliggör är därför ett nödvändigt steg för att trygga lönsam papperstillverkning på de kvarvarande, konkurrenskraftiga tillgångarna för produktion av obelagt tryckpapper, säger Winfried Schaur på UPM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109