23948sdkhjf

Ytterligare en miljardinvestering i Sverige

Metsä Tissue, som ingår i Metsä Group planerer nu en ny mjukpappersmaskin, ett automatiserat lager och en kontorsbyggnad på pappersbruket i Mariestad i en första investeringsfas. Den potentiella investeringen under den första fasen beräknas till cirka 230 miljoner euro, knappt 2,5 miljard kronor. Bolaget har nu lämnat in sin miljötillståndsansökan för planerna.

– Nu planerar vi att fortsätta att öka produktionen av högklassigt mjukpapper. Vårt allt starkare fokus på nyfiber i framtiden beror också på den allt sämre tillgången och kvaliteten på återvinningsfiber. Att investera i produktion av högklassiga mjukpappersprodukter av nyfiber med modern teknik är den mest hållbara lösningen för framtiden, säger Esa Kaikkonen, vd på Metsä Tissue.

Förutom miljötillståndsansökan startar bolaget nu en inledande genomförbarhetsstudie i syfte att skapa förutsättningar för en dubblerad produktion av mjukpapper i två faser. Studien förväntas slutföras under det första halvåret 2021, vilket innebär att det slutgiltiga investeringsbeslutet för den första fasen kan fattas under andra halvåret 2021, efter att miljötillståndet har beviljats.

Under den första fasen skulle de planerade investeringarna öka Mariestads årliga produktion av mjukpapper med 50 000 ton år 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094