23948sdkhjf

Ska ABB styckas igen?

ABB kan vara på väg att sälja av ytterligare en del av verksamheten. Uppgifterna kommer samtidigt som ABB inviger ett nytt högeffektlabb inom just detta område.

Det kan ske ytterligare avstyckning av ABB när den nye vd:n Björn Rosengren tillträder i februari nästa år. Det rapporterar Dagens Industri som hänvisar till egna källor. Det som står näst på tur skulle om uppgifterna stämmer vara Electrification som omsätter närmare 13 miljarder dollar per år. Just nu pågår arbetet med att skilja av kraftdivisionen Power Grids som ABB sålt till japanska Hitachi.

 

Artikeln om avstyckningen kom dagen innan ABB invigde sitt högeffektlabb för lågspänningsprodukter ABB Low Voltage Laboratory i Västerås, som är en del av just ABB Electrification.

I det nya labbet kommer ABB att utföra provning och certifiering av sina produkter inom lågspänning, för spänningar upp till 1000VAC och 1500VDC och strömmar upp till 20 000 A.

Investeringen på ca 100 miljoner kronor är en av de största infrastrukturinvesteringarna för ABB Sverige på senare år och en av de enskilt största infrastrukturinvesteringarna globalt inom affärsområdet Electrification.

- Vi är mycket glada att ha ett labb där vi effektivt kan prova våra produkters maximala prestanda och kontrollera produkternas slitstyrka och livslängd vid olika typer av hård belastning. Det innebär att vi kan vidareutveckla kvalitativa marknadsledande produkter för våra kunder samtidigt som vi kommer bli mer effektiva, säger Espen Mathisen, labbchef ABB Low Voltage Laboratory.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141