23948sdkhjf

ABB hjälper kraftbolag i Brasilien

ABB kommer att leverera en komplett svit av programvarulösningar för att öka effektiviten och stabiliteten i elnätet till det brasilianska elkraftsföretaget Argo Energia. Globalt är detta det första sådana integrerade systemet som distribueras i ett kraftöverföringsnätverk.

Det handlar om allt från kontroll och övervakning för att säkerställa säkerhet och tillförlitlighet för viktiga kritiska överförings- och distributionsutrustningar som elektriska transformatorstationer och kontrollrum men även verktyg för ekonomihantering och cybersäkerhet. Utrustningen ger även möjlighet för energibolaget att få hjälp med förutsägbart underhåll som kan minska underhållskostnader och minska elavbrtott.

– Det finns betydande förbättringar i säkerhet, processtillförlitlighet, överföringskvalitet och strömtillgänglighet som, förutom att hjälpa företaget, direkt gynnar den slutliga konsumenten, säger Massimo Danieli, chef för ABB: s affärsområde Grid Automation.

Argo Energias första projekt, Argo 1, kommer att sträcka sig över Maranhão, Piauí och Ceará och möjliggöra överföring av  el till nästan 20 miljoner människor. Den nya kraftledningen kommer att ansluta de nya vindkraftsprojekten i dessa stater och förbättra kvaliteten och tillförlitligheten för hela det brasilianska elsystemet. Det handlar om över 1150 kilometer kraftledningar.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157