23948sdkhjf

Epiroc satsar vidare i Örebro

Epiroc kompletterar sin produktionsanläggning för utrustning avsedd för ovanjordsborrning i Örebro med cirka 10 000 kvadratmeter. Arbetet inleds i år med beräknat färdigställande 2021.

Epiroc vill stärka produktiviteten och säkerställa effektiviteten för lång tid framåt inom divisionen Surface and Exploration Drilling. Därför ska nu anläggningen i Norra Bro i Örebro byggas ut med 10 000 kvadratmeter som inrymmer såväl montering som administration.

Med denna investering säkerställer vi att den här strategiska produktionsplatsen blir så produktiv och effektiv som möjligt på lång sikt. Det gör att vi kan möta våra kunders behov ännu snabbare och bättre, säger Helena Hedblom, Epirocs gruv- och infrastrukturchef.

Satsningen ingår i en rad aktiviteter för att effektivisera verksamheten i Örebro. Under 2018 invigdes ett kontrolltorn, en högteknologisk samarbetsarena för kunder och partners där de tillsammans med Epiroc kan utveckla lösningar för att göra gruv- och infrastrukturverksamheten mer produktiv, effektiv och säker.

I maj i år togs första spadtaget för en ny värmebehandlingsanläggning för bergborrmaskiner. Nu är det alltså dags för nästa utvecklingssteg som ska lyfta produktionen av bland annat ovanjordsborriggar för stenbrott, gruvdrift och anläggning, exempelvis Smartroc och Flexiroc. När anläggningen tas i drift 2021. Tanken är att i framtiden även tillverka borrutrustning för prospektering och geoteknik.

I dag arbetar knappt 400 av de 2 000 som sysselsätts i Örebro på anläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079