23948sdkhjf

Tuffa tider för det svenska stålbolaget

Det är tuffare tider för Ovako i Hofors. I vintras fick 50 personer sluta när man drog ned på skiftgången vid rör- och valsverkssidan. Det rapporterar Gefle Dagblad.
Nu under hösten kommer det bli ytterligare neddragningar i skift vilket påverkar ytterligare ett antal personer.

Ovakos japanska ägare Nippon Steel har aviserat fler neddragningar och besparingar i koncernen som har över 90 000 anställda i världen.
– Stålmarknaden är en föränderlig marknad som just nu är i en generellt svagare fas. Ovako är vana vid att marknadsläget växlar vid förändringar i konjunkturen, och har beredskap för det. Vad gäller Nippons köp av Ovako så är det en långsiktig investering som syftar till att tillsammans bli världsledande inom specialstål, säger kommunikationschefen Kristin Nilsson i en skriftlig kommentar till Gefle Dagblad.

Hur orderläget ser ut idag vill hon inte kommentera men enligt tidningen har stålverket i Hofors en beläggning som räcker för mer än tre skift men inte fyra.
– Just nu hanterar vi det med det så kallade TOF-avtalet, som står för "trygghet och flexibilitet". Det ger möjlighet att slå igen vissa skift och låta folk vara hemma med lön när beläggningen inte räcker, säger Timo Viiperi IF Metalls klubbordförande på Ovako i Hofors till tidningen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.071