23948sdkhjf

Säljer flisskanner till pappersbruk

Mantex samriskbolag Andritz Technology, ATAB, har fått en order på två stycken Flow Scanner för installation på ett större massabruk utanför Sverige.
– Det här är en viktig referensorder eftersom det handlar om ett mycket stort massabruk av det slag som det byggs ett flertal av i världen just nu, säger Mantex vd Max Gerger.

Ordern är är del av en större beställning från det aktuella massabruket som Andritz fått. Andritz äger 51 procent av samriskbolaget ATAB och Mantex resten.

Den aktuella kunden är ett stort pappersmassabruk med behov av att kunna hantera betydande mängder flis. De beställda scannrarna är därför av modell XL, extra stora, och kommer att anpassas på plats för att klara att mäta de större flismängder som det blir frågan om när det handlar om bredare transportband och större flöden av träflis.

– Det ökande behovet av att av miljöskäl ersätta plaster med nya typer av pappersmaterial leder till ökade investeringar i pappersbruk världen över, säger Max Gerger. Flera av de nya bruk som nu anläggs är väldigt stora och den här ordern är därför extra viktig eftersom den breddar marknaden för vår produkt.

Installation och driftsättning skall ske inom 20 månader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094