23948sdkhjf

Mycket nytt på gång hos energiteknikkonsulten

Hos energiteknikkonsulten Rejlers händer just nu mycket nytt. Bland annat
väljer nu Tekniska verken Linköping Nät AB, Rejlers Embriqs tjänst Quant Insight för att analysera insamlad data från smarta mätare för att optimera driften av elnäten.
– Tack vare elnätsinformationen i Quant Insight och våra egna analyser av mätdata kan vi kartlägga hur elanvändningen i våra elnät påverkas av till exempel fler solcellsanläggningar eller elbilsladdningar, säger Peter Ols, vice vd och Affärsenhetschef på Tekniska verken Linköping Nät AB.
- Vårt mål med Quant har alltid varit att erbjuda den mest flexibla och kostnadseffektiva Smart Grid-tjänsteplattformen på marknaden. Det ger flexibilitet för elnätsföretagen i utbyggnaden av Smart Metering, men även för framtida projekt som innebär att operativt värde genereras utifrån ny data som nu blir tillgänglig, säger Espen Kåsin, Direktör Energy på Rejlers Embriq.

Rejlers Embriq AB och Sinfra, Svensk Inköpscentral för Infrastruktur Ekonomisk förening, har förnyat avtalet om ett överordnat mätvärdeshanteringssystem. Med det nya avtalet erbjuds Sinfras medlemmar en flexibel plattform för hantering av mätvärden och ett insamlingssystem för mätvärden från el, fjärrvärme, vatten och gasmätare.
- Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete tillsammans med Rejlers som varit en av våra leverantörer inom mättjänster under senaste avtalsperioden, säger Lars-Eric Larsson, Strategisk Upphandlare på Sinfra.

Rejlers ingår även i en allians som ingått avtal med Statnett (norska motsvarigheten till Svenska Kraftnät) omfattande utveckling och förvaltning av systemlösningar. Avtalet kommer att ha en löptid på upp till 6 år och det uppskattade totala värdet är mellan 1,2 och 1,5 miljarder NOK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079