23948sdkhjf

Oljeriggoperatör i konkurs

Den börsnoterade norska oljeriggoperatören Dolphin Drilling har dragits med stora skuldproblem efter det kraftiga raset för oljepriset 2014–2016. Bolaget har nu gått i konkurs. Enligt ett uttalande från Dolphin Drilling har långivarna inte kunnat komma överens om en skuldrekonstruktion för att kunna driva vidare företaget och långivare med panter har krävt betalt för alla utestående skulder. Bolaget hade vid utgången av fjolåret ett skuldberg på motsvarande 9,5 miljarder kronor och gjorde en nettoförlust under 2018 på nästan tre miljarder kronor. Bland bolagets tillgångar finns fyra borriggar och två borrningsfartyg.

Enligt bolagets hemsida kommer man att ansöka om konkurs i dag, samtidigt beskrivs hur en finansiell omstrukturering nu genomförs och att en ny ledningsgrupp med en lång erfarenhet av offshore-borrning kommer att driva företaget framåt.

- Denna finansiella omstrukturering är en viktig milstolpe i återuppbyggandet av Dolphin Drilling. Den solida plattformen som den ger och stöd från vår nya majoritetsägare innebär att det inkommande ledarskapet tillsammans med alla Dolphin Drillings erfarna medarbetare nu kan fokusera på att leverera högklassiga tjänster och värde till våra kunder, säger Jørgen Peter Rasmussen, tillträdande ordförande för Dolphin Drilling.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097