23948sdkhjf

Sveriges mest fartfyllda tävling

Så här i sommartider vill vi gärna bjuda på lite semestertips. Kanske har ni fortfarande någon lucka på semestern som inte är inplanerad. Då kan vi bara inte undanhålla er denna information. Lägg er i hårdträning.

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare. Kokpunkten Actionbad arrangerar för fjärde året i rad SM i vattenrutschbana. Där du kan helt utan förkunskaper kasta dig ut i vattenrutschbanan och tävlar om den ärofyllda titeln, svensk mästare.

Tävlingen sker via fem kval och sedan avgörs allt på finalen i oktober på Kokpunkten. Tävlingen började som ett sätt att marknadsföra sig på marknaden och har nu vuxit till att bli en av de populäraste tävlingarna i Sverige.

– Tävlingen passar de flesta och avgörs runt om i Sverige för att så många som möjligt ska ha möjligheten att ställa upp. Vi ser att intresset ökar för varje år och så småningom kanske vi kan anordna ett VM här på Kokpunkten, säger Christoffer Tillstam, kommunikationsansvarig för Kokpunkten Actionbad.

För att ta en plats i finalen så kvalar deltagare på något av de fem deltävlingarna runt om i Sverige och tävlingen hålls i antingen Ungdomsklass (7-16 år) eller Elitklass (+17 år). Det finns 100 platser till varje kval och det är först till kvarn som gäller.

Anmälningsavgiften är 200 kronor för vuxen och 100 kronor för ungdom. Då ingår inträde till badet, en goodiebag och en specialdesignad SM-badmössa.

Hela anmälningsavgiften skänks till WaterAid som jobbar för människors tillgång till rent vatten. Från varje anläggning går de bästa tiderna vidare till den stora finalen på Kokpunkten Actionbad i Västerås 20 oktober.

– Vi ser att flera ställer upp igen år efter år och vi får ett större och bredare startfält varje år. Vilket vi verkligen tycker är roligt och hoppas många nya vågar kasta sig ut i vattenrutschbanorna i år, säger Christoffer.


Deltävlingar och final:
Kvaltävling 1: Furuviksparken - 17 augusti
Kvaltävling 2: Skara Sommarland - 24 augusti
Kvaltävling 3: Kokpunkten Actionbad - 7 september
Kvaltävling 4: Äventyrsbadet i Kalmar - 14 september
Kvaltävling 5: Fyrishov - 28 september
Final: Kokpunkten Actionbad - 20 oktober

FINALBANAN
Namn: Double Racer Längd: 77 meter Fallhöjd: 14 meter Rekordtid: 10,54 sekunder Material: Stål Arkitekt: Wiegand Maelzer Tillverkningsland: Tyskland

1. Start Dubbelbana med startljus & tidtagning
2.Downforcekurvan Radie: 90°, Potentiell maxhastighet: 20 km/h, G-kraft: 2
3. Hårnålskurvan Radie: 190°, Potentiell maxhastighet: 25 km/h, G-kraft: 1
4. Tunnelöppningen Radie: 180°, Potentiell maxhastighet: 27 km/h, G-kraft: 3
5. Målkurvan Radie: 170°, Potentiell maxhastighet: 28 km/h, G-kraft: 2,5
6. Mål Se din tid på skärmarna direkt vid målgång

Om Kokpunkten Actionbad:
Kokpunkten är Sveriges första actionbad. Badet har ett antal egendesignade och unika attraktioner i åtta våningar i det gamla ångkraftverket i Västerås. Men det är också ett bad som ligger i teknisk framkant med allt från kopplingar mellan badupplevelsen och sociala medier till färg- och film projicering på väggar och vatten. Kokpunkten öppnade 28 augusti 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406