23948sdkhjf

155 får gå när pappersmaskin stängs

UPM har beslutat att permanent stänga pappersmaskin 10 i UPM Plattling, Tyskland. Anledningen är att ytterligare öka kostnadskonkurrensen för pappersverksamheten och minska den belagda mekaniska papperskapaciteten i Europa med cirka 155 000 ton.

Beslutet, som nu fastslagits efter förhandlingar, bygger på planen som meddelades i april 2019. Antalet personer som berörs är 155 och pappersmaskinen 10 i Plattling kommer att stängas permanent i mitten av juli 2019. Pappersproduktionen på de övriga maskinerna fortsätter som vanligt i anläggningen.

- De senaste veckorna har inte varit enkla för de anställda på vår Plattling-anläggning. Vi är därför glada att ha genomfört en konstruktiv och rättvis samrådsprocess där vi nått fram till en lösning som bidrar till att minska effekterna av nedläggningen. Vi beklagar detta beslut men är fortfarande övertygade om att det kommer att stödja konkurrenskraften för både UPM Communication Papers samt de återstående tillgångarna på Plattling-anläggningen på lång sikt, säger säger Ruud van den Berg, Senior Vice President.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109