23948sdkhjf

AI skapar morgondagens superjäst

Carlsbergs laboratorier utvecklar tusentals nya smaknyanser, som är omöjliga att skilja från varandra. Därför ska nu bryggeriet införa artificiell intelligens, som ska hjälpa forskarna. Därmed kan morgondagens smakpåverkande jäststammar tas fram mycket snabbare än i dag.
Om man tror att ölbryggning i industriell skala enbart är ett hantverk och inte tung forskning kan det vara motiverat med ett besök på Carlsbergs forskningslabb i köpenhamnsstadsdelen Valby.

Här finns labb med kolvar, bubblande vätskor och kylskåp med jästprover. Det var här som jästfysikern och laboratoriechefen Emil Chr. Hansen år 1883 isolerade...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Process Nordic och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141