23948sdkhjf

Etablerar nytt utvecklingscenter

Metsä Board kommer att etablera ett Excellence Centre i Äänekoski i Finland. Det nya centret ska kombinera avancerad förpackningsdesign samt forskning och utveckling för att ytterligare driva på utvecklingen av nya framtida kartong- och förpackningslösningar.

-Det nya Excellence Centre kommer att möjliggöra en lång rad samarbeten, speciellt inom området holistisk design, längs hela värdekedjan. Vi kommer att kunna arrangera workshops inom förpackningsdesign och innovationsdagar tillsammans med våra kunder och partners för att visa hela potentialen av våra lätta kartongprodukter av färskfiber, säger Sari Pajari, SVP Sales and Marketing, Metsä Board.

 På området finns många verksamheter inklusive Metsä Groups nästa generations bioproduktfabrik, Metsä Boards kartongbruk, Pro Nemus besökscenter och en demonstrationsanläggning för Metsä Spring och japanska Itochu Corporation där produktion av textilfiber startas i slutet av 2019.

Excellence Centre kommer att omfatta kontor, ett laboratorium, resurser för forskning och utveckling samt en designstudio med modern teknik för förpackningar liksom centret för kundrespons. Projektet fortsätter med konstruktionsplanering som startar i sommar med målet att Excellence Centre ska vara i drift under 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078