23948sdkhjf

Nu breddar de konceptet energilagring

Vi skrev nyligen om Azelio som lagrar solenergi i aluminiumlegering och där värmen sedan används för att driva en Stirlingmotor.Lösningen är anpassad till solrika områden för platser där elnät saknas eller är instabila.

Nu har Azelio breddat användningsområdet för denna teknologi så att el från förnybara källor kan tas emot och sedan lagras som värme. 

Möjligheten att använda el från andra förnybara lösningar, så som solceller eller vindkraft, för att värma lagret innebär att Azelios nu kan komplettera etablerade teknologier med energilagring för elproduktion till en låg kostnad dygnet runt. 

– Att nu kunna använda el för att ladda lagret gör att vi kan nå fler marknader med större geografisk variation, inkluderat Sverige och övriga norra Europa. Vi stärker konkurrenskraften hos förnybara alternativ och kan därmed öka användningen av hållbar el. Teknologi för förnybar elproduktion faller i pris hela tiden men bristen på konkurrenskraftig energilagring har ökat obalansen i produktion och efterfrågan. Detta har vi en lösning på. En stor fördel för oss och våra kunder är att ju billigare sol- och vindenergi blir, desto mer konkurrenskraftig blir Azelios lösning, säger Jonas Eklind vd Azelio.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109