23948sdkhjf

De vann Miljömålspriset 2019

SSAB, LKAB och Vattenfalls satsning HYBRIT med fokus att göra svensk stålproduktion fossilfri vann den 14 maj Miljömålspriset 2019 i kategorin Mod och tempo.

Juryns motivering
"De har tagit sig an den enorma utmaningen att förändra den svenska stålproduktionen och göra den helt fossilfri. Med banbrytande nytänk och stort mod har företaget visat att det inte finns några hinder för att tillverka stål med vätgas istället för kol. Förutom att projektet kan förändra svensk ståltillverkning, som står för tio procent av Sveriges växthusgasutsläpp, så har det också potential att sprida tekniken globalt och kapa en väsentlig del av världens klimatpåverkande utsläpp. Initiativet HYBRIT är en föregångare i ordets rätta bemärkelse!"

Miljömålspriset är ett pris som Naturvårdsverket instiftat för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål. Årets vinnare har bidragit till Miljömålen God bebyggd miljö, Begränsad klimatpåverkan och Levande sjöar och vattendrag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127