23948sdkhjf

De utökar med SlangExpress på två hjul

MC Ska komma fram i trängsel och svårt terräng

Hydroscand kompletterar sin tjänst SlangExpress med en lättframkomlig lösning där servicebussarna går bet. Företaget erbjuder slangservice i fält med hjälp av motorcykel, detta framkom vid företagets presskonferens.

Leif Clevesjö är konceptansvarig för SlangExpress på Hydroscand, som idag i Sverige har 58 bussar för reparation, byte och annat underhåll av hydraulslangar samt centralsmörjning.

SlangExpress MC ska kunna undsätta kunder även i svår terräng där servicebussarna inte kan ta sig fram.

I Stockholm finns de flesta av Hydroscands slangservicebussar, 10 stycken, och det är här MC:n med slangservice ska debutera.
- Avsikten är att snabbt komma på plats eftersom tiden är dyrbar när något slangproblem inträffat. I en storstad med mycket trafik, mycket människor och trånga gator är det svårt att komma fram snabbt med en buss medan en mc är mycket smidigare och har en helt annan möjlighet att snabbt ta sig fram.

Målgruppen i innerstan är främst distribuerande lastbilar med hydrauliskt lyftbord.
- Det är en väldigt stor grupp lastbilar för fraktservice som Ica, Ikea och många fler.
Det kommer även göra det möjligt för Hydroscand att korta inställelsetiderna till kunderna under rusningstrafik. Något som behövs i Stockholm där trafiken påverkar inställelsetiden i stor utsträckning.

- SlangExpress MC kommer att ge verktygen för att snabbt kunna hjälpa våra kunder med vanliga problem – även i Stockholms besvärligaste rusningstrafik.

Mycket planering och arbete ligger bakom utformningen av service-MC:n.
- Vi har specialtillverkat en slangpress att ta med, som är mycket lätt.

Motorcykeln kommer att vara utrustad med de vanligaste slangarna och kopplingarna, vidare de verktyg som krävs för att kunna pressa och montera slang på plats hos kunden.

Alla det nödvändiga kommer att fraktas i tre boxar, som har placerats på motorcykeln med hänsyn tagen till viktfördelningen.
- Motorcykeln måste vara ju vara stadig och boxarna med innehåll väger lika mycket på båda sidor. Säkerheten är självklar.

Vad är boxarna i för material?
- Aluminium, det var bäst kom vi fram till, mycket lätt och mycket starkt.
Planering pågår även för att introducera tjänsten i ytterligare ett antal av de 20 länder där Hydroscand finns representerade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.119