23948sdkhjf

Sandvik vill knoppa av bolag

Sandvik Materials Technology kan bli eget bolag

Sandviks styrelse har beslutat att initiera en intern separation av affärsområdet Sandvik Materials Technology. Samtidigt har styrelsen beslutat undersöka om det nya bolaget ska noteras på Nasdaq Stockholm, Stockholmsbörsen.

– Beslutet att initiera en intern separation av Sandvik Materials Technology är baserat på styrelsens övertygelse om att delarna kommer att utvecklas mer fördelaktigt på egen hand, vilket stärker möjligheterna för lönsam tillväxt och ökar det långsiktiga aktieägarvärdet, säger Johan Molin, styrelseordförande för Sandvik.

Separationen och förberedelserna för en möjlig notering förväntas ta minst ett år. Det finns inga garantier för att ett beslut om en faktisk notering av Sandvik Materials Technology kommer att tas.

– Sandvik Materials Technology representerar Sandviks ursprung och har varit en grund för andra fantastiska verksamheter som har lett fram till dagens struktur. Från mitt perspektiv kommer en separation att möjliggöra fullt fokus på Sandvik Materials Technologys styrkor och på ytterligare resultatförbättringar, säger Björn Rosengren, Sandviks VD och koncernchef.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093