23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Svemin

Maria Sunér Fleming blir ny vd för gruvornas branschorganisation Svemin. Hon kommer närmast från sin tjänst som Avdelningschef Hållbarhet och Infrastruktur inom Svenskt Näringsliv.

– Det här känns fantastiskt roligt och spännande. Det är en oerhört viktig bransch som är med och utvecklar det moderna samhället, bland annat med den genomgripande digitalisering som pågår. Och inte minst viktig som leverantör av de råvaror, metaller och mineral, som är en förutsättning för den klimatdrivna omställningen, säger Maria Sunér Fleming.

– Jag har bred erfarenhet och jobbat med många av de frågor som är centrala för branschen. Mitt helhetsperspektiv på näringslivets viktiga frågor tror jag också kan vara till stor nytta, säger hon.

Maria Sunér Fleming är ett välkänt namn inom energi-, klimat och miljöområdet i Sverige och Jan Moström, styrelseordförande för Svemin och vd LKAB, är mycket glad över att hon tackat ja till detta viktiga uppdrag.
- Maria är erkänt skicklig och hennes erfarenhet och kompetensprofil kommer att vara till stor nytta för branschen. Hon har en bred industriell bakgrund och tar med sig viktiga erfarenheter från Svenskt Näringsliv, inte minst inom näringspolitiken.

Vad ser du som hennes viktigaste uppgift att ta tag i när hon tillträder?
- Branschens enskilt viktigaste fråga är hur vi ska få effektiva och rättssäkra tillstånds- och miljöprövningsprocesser så vi kan ha möjlighet till en växande gruvdrift. En komplex fråga där vi är övertygade att Maria kan föra arbetet framåt, säger Jan Moström.

Maria Sunér Fleming efterträder nuvarande vd, Per Ahl, som går i pension. Hon tillträder rollen som vd för Svemin senast 1 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125