23948sdkhjf

En viktig pusselbit i Hybritprojektet

Initiativet Hybrit där järn ska tillverkas utan kol köper en elektrolysanläggning för framställning av vätgas från Nel Hydrogen, till pilotanläggningen som just nu byggs i Luleå.

Den alkaliska elektrolysanläggningen på 4,5 MW från Nel Hydrogen kommer att vara en viktig komponent i denna pilot. Pilotanläggningen för fossilfri stålproduktion kommer att användas från 2021 till 2024, därefter går projektet över i en demonstrationsfas. Målet är att ha en fossilfri industriprocess på plats 2035.

– Att bli utvald att leverera elektrolysanläggningen till den första fasen av Hybrit-projektet är en sann ära. Det är uppmuntrande att se partnerna bakom Hybrit som leder vägen i arbetet med att minska koldioxidutsläppen inom stålindustrin, en av de mest CO2-intensiva industrier som finns globalt idag. I detta viktiga projekt är partnerna fast beslutna att förändra sitt beroende av kol och flytta till en förnybar, fossilfri framtid, säger Henning Langås, försäljningschef Alkaline Electrolyzers hos Nel Hydrogen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406